torstai 12. tammikuuta 2012

Kun paino ei nouse..

Aarre ei kuulemma kasva tarpeeksi. Kuudessa viikossa painoa oli tullut 300 grammaa, pituutta alle kaksi senttiä. Käyrä kulki väärään suuntaan. Painokontrollia. Öljyä ruokaan.

Stressaan vähän kumminkin, vaikka minun ei pitänyt. Muiden huoli tarttuu. Aarrehan syö hyvin, kiinteitä pari-kolme kertaa päivässä ja melkein kaikki menee alas, maitoa päälle joka välissä. Öisinkin monta kertaa.

Esikoinen kulki yläkäyrillä vauvana ja kulkee edelleenkin, on pitkä ikäisekseen. Aarre on suloinen, ihana ja pieni vauva. Kompakti, helppo kantaa mukana. Sujahtaa reppuun ja liinaan helposti. 5,5 kiloa. Mutta pienestä vauvasta kasvaa joskus aikuinen mies eikä pienuus miehellä taida olla kovinkaan haluttu ominaisuus.

Pelkään, että saavutuskasvua ei tapahdukaan. Että kasvuhäiriö jatkuu myös täällä vatsan ulkopuolella.

4 kommenttia:

  1. toivottavasti on vaan hidaskasvuinen kuukausi :) meillä oli kahdessa kuukaudessa tullut 400g ja se 2cm, ja haloopa se nousi siitäkin. ja meillä on siis Isona syntynyt tyttö (4.4kg) jonka pituus-painokäyrät vaan laski ekat 4kk, sitten ekaa kertaa nousuun ja sitten ei taas kasvanutkaan :P ehkä nyt 10kk iässä on syntymäpaino tuplattuna. oikeasti kai pitäisi olla jo tosi iso kun lähtökokokin oli jättiläinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan :) Aarrella nousi aluksi paino nopeasti, mutta nyt se on joka kuukausi hidastunut vaan. Ensin en stressannut, mutta nyt alkanut jo pikkuisen mietittymään, kun käyrä vaan jatkaa laskuaan. Ja jotenkin tulee aina neuvolassa olo, että täytyy selittää "kyllä meillä ruokaa annetaan" :D Mutta onneksi nämä pienet kuitenkin kasvavat, sehän on tärkeintä :)

      Poista
  2. Vuoden tai kaksi voi mennä keskosella siihen saavutuskasvuun, kuten varmaan tiedätkin. Toki äitinä huolettaa, vaikka olisi kuinka pieni murhe kyseessä. Se taitaa olla äitien osa. Kai teillä muuten seurataan sitä keskoskäyrää? Eikä väkisin ängetä jo sinne tavalliselle, kun hän nyt on vasta puolivuotias. Korjatun iän mukaisesti Aarre voi olla ihan hyvin kasvava vauva. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korjatun iän mukaisesti kasvua seurataan ja silti on nyt paino pudonnut taas sinne -2 sd-käyrän alapuolelle, vaikka aluksi saavutuskasvua tulikin. No tästä noustaan nyt sit ylöspäin :) Joo aina pitää äitien jotain murehdittavaa keksiä ;) Tääkin murhe alkoi ihan siitä, että aloin mettimään miten raakaa koulussakin voi olla, jos on erilainen. Se nyt ei ole ihan ajankohtaista vielä kuitenkaan ;)

      Poista