tiistai 12. maaliskuuta 2013

Voihan perätila

En ole (yllätysyllätys) synnyttänyt, vaikka sitä jo ehdin hetken panikoida. Joka päivä oikeastaan panikoin, koska molemmat lapseni ovat syntyneet aika rivakkaan tahtiin. Ajatus perätilavauvasta ja miehestäni kätilönä ei nimittäin kamalasti houkuttele ;)

Huomenna kuitenkin vauva yritetään kääntää pää alaspäin, jos vaan olosuhteet ovat suotuisat. En pidä sitä kovin todennäköisenä, koska tyyppi on majaillut samassa asennossa ihan koko ajan, istukka on pään edessä ja minä en pysty olemaan makuuasennossa selällään viittä minuuttia pidempään tai pökrään. (kaksi kertaa jo tämäkin koettu äippäpolilla, hävettää...) Kaikesta tästä huolimatta halusivat välttämättä kääntöä yrittää enkä nähnyt sitten mitään syytä kieltäytyäkään. Hävettää tosin jo valmiiksi, kun tiedän nyt jo valahtavani lakanaksi samantien kun jo näen sen tuolin..

Entäs synnytys? Kumpaan vaihtoehtoon olette päätyneet, jos olette samassa tilanteessa olleet?

Synnytyksestä ei ole minulle paljoakaan puhuttu. Viimeisin lääkäri tosin sanoi, että todennäköisesti voisin synnyttää ihan normaalisti ja sivulauseessa vaan mainitsi sanan "sektio". Ilmeisesti asia on kuitenkin huomenna päätettävä.


naistenpäivän ruusu

"tuparikakku"

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä koitokseen! Mulla käännettiin viime syksynä perätilavauva onnistuneesti, vaikka ehdin myöskin panikoida ties mitä... ;) Itse en olisi uskaltanut synnyttää alakautta, mikäli kääntö ei olisi onnistunut. En olisi uskaltanut ottaa tiettyjä riskejä vauvan kannalta. Esikoisen synnytys oli sen verran rankka ja ponnistusvaihe pitkä, joten se varmaan vaikutti myös.

    Toivotaan, että onnistuu. Mietit jatkoja vasta sen jälkeen. Ja yritä olla rentona, mikäli mahdollista... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista:)

      Mun kohdalla varmaan suositellaan alatiesynnytystä, koska synnytykset on ollut nopeita ja ponnistusvaiheet alle 10 min, vauva myös arvioitu aika pienikokoiseksi.. No huominen kokoarvio ainakin vaikuttaa päätökseen, jos vauveli ei suostu kääntymään:D

      No yritetään jaksaa huomiseen, vaikka onhan tässä vielä aikaa googletella liiankin kanssa;)

      Poista