keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Pienestä ikäerosta

Ensimmäiset kaksi viikkoa ajattelin, että tästä ei tule mitään. Taapero oli riipivän mustasukkainen eikä suostunut tulemaan lähellekään minua ja roikkui isin lahkeessa huutaen aamusta iltaan.

Tilanne normalisoitui isin lähtiessä töihin. Taapero ei palannut entiselleen vaan hänestä tuli aikaisempaa reippaampi ja omatoimisempi. Hän jaksaa keskittyä leikkeihinsä vähäksi aikaa, ei kiusaa pikkuveljeään eikä häiriinny imetyksistä tai vaipanvaihdoista vaan osallistuu kaikkeen mielellään. Haluaa tehdä nykyään melkein kaiken "ite" syömisestä lähtien. Huolehtii siitä, että pikkuveli on aina mukana matkassa.

Vauva on yleensä hyvällä tuulella kunhan ei ole liian väsynyt. Pirteänä istuskelee pitkiäkin aikoja sitterissä katsellen muiden tauhuja ja makoilee lattialla. Sylissä tietysti viihtyy kaikista parhaiten.

Odotankin koko ajan, että koska se vaikeus alkaa? Väsynyt toki olen välillä, mutta päivät ovat touhua täynnä ja aikakin kuluu nopeasti. Taaperon rutiineista ollaan pidetty kiinni ja vauva kulkee kaikessa mukana joko nukkuen tai hereillä. Raskaus tuntui paljon rankemmalta kuin tämä nykytilanne, mutta toisaalta kokemusta on vasta reilulta kuudelta viikolta.

Etukäteen sain kuulla lähinnä kauhutarinoita pienistä ikäeroista ja asennoiduin etukäteen siihen, että tämän täytyy olla kamalaa, kamalaa, kamalaa! Voisiko tämä sittenkin olla ihan mukavaa? :)





7 kommenttia:

  1. eilen juuri johonkin kommentoin että elo kolmen kanssa on aika mukavaa nyt, kun kuopuskin huitelee toista ikävuottaan.
    on ihan itse-tyyppi, eikä haittaa yhtään! isommille on kaverit kovin tärkeitä, ja luuhaavaisivat kaiket illat poissa kotoa jos annettaisiin lupa.
    nyt alkaakin se "viimeinen" voimien koitos, eli 2½kk kesäloma-sitten syksyllä uusi arki ekaluokkalaisen ja eskarin kanssa, ja mietinnässä että joko 2½v aloittaisi päiväkodin vai vasta tammikuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän ekaluokkalaista ei paljon kotona näy, kun kaverit on jo niin tärkeitä eikä äiti raaski usein kieltää menemästä, kun hauskempaa taitaa olla kavereiden kanssa pihalla kun kahden pikkuveljen seurassa ;) Nauttikaa te tulevasta kesästä ja tsemppiä tulevaan arkeen jo nyt... :) Ekaluokkalaisen äitinä on ollut oikein mukavaa :)

      Poista
    2. meillä on siis ikäeroa isommilla 1v3kk päivälleen, ja tokalla ja kolmosella 3v4kk. puolensa ja puolensa, isompi on sellanen tehokaksikko että oksat pois!

      Poista
  2. Meidän pojilla on myös pieni ikäero, ja alku meni paljon paremmin kuin mitä peloteltiin, ja samallalailla alkoi kuin teillä.
    Vasta pikkuveljen lähdessä liikkeelle haasteet ja kiire alkoi, mutta mustasukkaisuutta ei ole ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tää meidän pienin ei siis lähde kovin nopeasti liikkeelle. Tosin nyt se jo kuikuilee siihen malliin veljensä perään, että ei taida olla toivoakaan ;) Se on kyllä kiva, kun ei ole mustasukkaisuutta ollut teilläkään! :)

      Poista
    2. Ja sisarukset lähtevät varhaimmin liikkeelle, niin voi ollakkin että pikkuinen lähtee pian liikkeelle :)

      Poista
  3. Ihana kuulla, etteivät pelottelut ole käyneet toteen. Toivottavasti seesteisyys ja nautinnollisuus jatkuvat ja pojista tulee tiivis tiimi :)

    VastaaPoista