tiistai 27. syyskuuta 2011

Onnea Aarre!

Aarre täyttää tänään kolme kuukautta. Painoa on 4,1 kg ja pituutta 54 cm. Hienosti kasvaa, jakaa hymyjä joka päivä ja jokeltelee vähän päälle. Eiliset rokotukset aiheuttivat koko päivän kiukun ja kuumeen, mutta aamulla kaikki oli taas hyvin. Neuvolassa sanottiin, että kuumeeseen voi antaa supon, mutta terveysneuvonnasta sanottiin, että ei ei ei, koska 3 kuukautta ei ole vielä tullut täyteen. Se on näköjään tunneista kiinni. Muistettiin vielä sanoa, että "tämä on teidän lapsen parhaaksi". Selvä ja kiitos vaan avusta.

Lastenlääkärin ohjeiden mukaan kiinteät pitäisi aloittaa tänään maissilla, mutta vielä ei ole maissit kotiutuneet kaupasta. Vastustelen tätä kiinteiden aloitusta jostain syystä. Parin vuoden päästä koko asialla tuskin on mitään merkitystä, mutta nyt se tuntuu niin pahalta. En halua. Kasvu on ollut tasaista äidinmaidolla, joten miksi emme voi jatkaa näin...

Nämä kolme kuukautta ovat kuluneet mukavasti. Alku oli toki rankka. Aarren kotiutumisen jälkeen kaikki on tuntunut kuitenkin luonnolliselta, helpolta, ihanalta... Keksisin niin paljon positiivista sanottavaa ja olen niin kiitollinen siitä, että tänään Aarre on täällä, terveenä ja hyvinvoivana. Nukkuu tässä sylissäni tuhisten.

Aarre ei vieläkään ole innostunut leluista, mutta hyvällä tuulella hän viihtyy vähän aikaa sitterissä tuijotellen ympäriinsä. Sylissäkin pää pyörii joka suuntaan. En aina edes tiedä mitä Aarre ihastelee, mutta seiniä ja kattoja hän ainakin tuijottelee intensiivisesti :) Aarre ei paljoa itkeskele ja hänen itkulleen löytyy aina joku syy eli nälkä, väsy tai vatsakipu. Aina ei tietysti heti tiedä, että mistä on kyse juuri sillä hetkellä.

Nuku, nuku töyhtöhyyppä,
pitkä matka odottaa,
elämä on tuntematon,
kauas täytyy vaeltaa.
Nuku, nuku viirusilmä,
unen lunta lapioi,
äidin sydän lakkaamatta
uniasi vartioi.

Nuku, nuku törmäpääsky,
sulle pesän rakennan
omenista, orvokeista,
hiirenvirnan paloista.
Nuku, nuku nukkaposki
huomispäivä odottaa,
unessasi ihmislapset
rauhan teitä taivaltaa.

-Aulikki Oksanen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti