lauantai 11. helmikuuta 2012

SGA

Kuukausi sitten murehdin Aarren painoa, joka ei nouse tarpeeksi. Käytiin jälleen punnituksessa ja painoa oli tullut kuukaudessa 400 grammaa. Ei taaskaan tarpeeksi. Pituutta sentään oli tullut reilummin ja se oli jo iso helpotus. Väistämättä ne vauvat kasvaa eikä tähän auta kuin aika. Muutaman vuoden päästä voidaan sitä kasvua sitten jo luotettavammin ennustaa. Tulevaisuus on kuitenkin aina tuntematon. Meillä kaikilla.

Aarre on koko elämänsä ollut kasvukäyrällä normaalialueen ulkopuolella ja hän onkin SGA-vauva (small for gestation age eli pieni raskausviikkoihin nähden). Pienikokoinen vauva. Synnytyssairaalassa ennen käynnistystä minulle annettiin käteen opus, jossa kerrottiin SGA-vauvoista. En ollut koskaan aikaisemmin kuullut edes koko sanaa. Noh, ehkä tämän lyhyen tietoiskun jälkeen SGA-termi jää edes jonkun mieleen :)

Aarre on viime aikoina treenaillut paljon käsien käyttöä, syöttäessä hän haluaa pitää kädessään omaa lusikkaa ja kaikki tavarat menee suoraan suuhun. Aarre suuttuu, jos muut syö eikä hän saa mitään. Hän tiputtaa tutin heti suustaan ja odottaa suu ammollaan. Neljä ateriaa menee jo joka päivä.

Aarre kikattaa, kun kutittaa kainaloista. Istuu tuettuna jo aika hyvin. Ei käänny eikä yritä kontata, mutta silti jotenkin kummallisesti onnistuu matolla potkimaan itseään eteenpäin lyhyitä matkoja. Koko ajan menossa tai kurkottamassa jonnekin, vaunuissakin pitää topata istuma-asentoon.

Aarre yrittää heiluttaa itseään eteenpäin :)



2 kommenttia:

  1. Ihana Aarre kun se heiluttelee itseään eteenpäin :D

    Mistä se johtuu, ettei Aarren paino nouse? Vaikka poika kuitenkin syö niin hyvin? Onko hän niin touhukas koko ajan, että kuluttaakin paljon? Onko Aarretta lähetetty tutkimuksiin aiheesta?

    En ole myöskään koskaan kuullut SGA:sta. Mut mun oma vauva on aika iso raskausviikkoihin nähden, oisko se sit BGA ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, selitystä huonolle kasvulle ei ole löytynyt, vaikka se kohdussa jo alkoi. Kai se on vaan hyväksyttävä, että Aarre on pieni. Onneksi tota massaa ehtii sitten kasvattelemaan aikuisenakin... Kokemusta on ;) Mitään tutkimuksia ei ole vielä tehty, kuukausi kerrallaan nyt sitä kasvua seurataan. En usko, että kuluttaa ainakaan vielä kauheasti kun ei tosiaan pääse mihinkään suuntaan oikein ja viihtyy lähinnä sylissä. Ruokahalu on kyllä valtava ja kiinteitä menee päivässä jo 4 annosta ja maitoa vielä joka välissä ja yölläkin.. Luulis näillä eväillä kasvattavan jo kaksoisleukaa :D

      Poista